Ingredienser
Tid: Ca 40-50 min (20 min förberedelse 20-30 min tillagning)500 g cocktailtomater
150g fetaost
1/2 rödlök
1 ägg
Salt
Peppar
Oregano
Sätt ugnen på 225°C. Skölj tomtaterna
Skär av locket på tomaterna, som på bilden.
Använd en liten kniv och skär bort "strängen" så att kärnhuset lösgörs. Sedan använder du en liten tesked och gröper ur kärnhuset. Skaka ur det sista vattnet och kärnorna med ett snärtigt litet skak.
Lägg de urgröpta tomaterna upp-och-ner så att det sista vattnet får rinna ur. Annars blir det bara söligt i och oströran blir simmig.
Under tiden finhackar du löken och fräser snabbt på den i lite olja. Den ska inte få färg, bara mjukna något så att smakerna frigörs.
Rör i hop fetaost, lök och smaka av med salt, peppar och oregano.
Ställ tomaterna med botten nedåt i en ugnsfast form.
Använd en tesked och fyll varje tomat med ost-och lökcrème.
Efter 20-30 minuter i ugnen har de fått fin gyllenbrun grillyta på osten och tomaterna har börjat skrumpna något. Så smakerna har intensifierats!
Passar fin-fint med ett glas rose, öl eller en krispig Sauvignon Blanc!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar