Ingredienser
Tid: 30 minSoppan
800g jordärtskocka
4 dl vispgrädde
1 tsk äppelcidervinäger
salt, peppar
vatten
Topping
20 cm purjolök
2 små röda äpplen
2 tsk mörkt muscavadosocker
smör
salt
tryffelolja
- Skala jordärtskockorna
- Skär ner dem i 2 cm stora bitar
- Koka tillsammans med grädden i ca 15 min
När de mjuknat mixar du soppan slät med en stavmixer. Skvätt i äppelcidervinäger och smaka av med salt och peppar. Ställ tillbaka på plattan och späd med vatten till önskad konsistens.
Skär äpplena runt kärnhuset och tärna dem. Hacka purjolök och ha i en rejäl klick smör i pannan. Sedan fräser du äpplen tillsammans med löken. När de börjat få färg strör du över muscavadosockret och rör runt så att sockret smälter och karamelliseras.
Ta emot stående ovationer!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar