söndag 20 mars 2016

Pankopanerade Padróns med Chilimajonäsdip

Garanterat succésnacks! Till fotbollsmatchen, tapasmiddagen eller till rosékvällen på ballen. Lite kladdigt, men väldigt enkelt och framför allt väääääldigt gott. Mindre nyttigt, men skit i det! Pankopaneringen och Chilimajonäsen är densamma som i min Spicy Tuna. Fast detta går mycket snabbare och är mycket enklare.

Ingredienser


Tid: ca 30 min

400 g Pimientos de Padrón
Olivolja
2 vitlöksklyftor
Flingsalt
Svartpeppar från kvarnen
5 dl Neutral matolja till fritering

Chilimajonäs

2 dl Hellman's majonäs
3 msk Sriracha chilisås

Tempurasmet
1 dl maizenamjöl, majsmjöl
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
0,75 dl kallt vatten

Panering
Panko

Så här gör du


  1. Sätt ugnen på 150°C
  2. Lägg dina Padróns i en ugnsfast form
  3. Ringla på olivolja
  4. Strö över flingsalt
  5. Krossa vitlökklyftorna och lägg ner i forman
  6. Blanda runt ordentligt med händerna.
  7. Skicka in allt i ugnen!

Tempurasmet
Under tiden kan du göra tempurasmeten.


  1. Blanda alla torra ingredienser
  2. Knäck i ägget och häll i vattnet
  3. Rör

Skulle den kännas för tjock häller du i mer vatten och rör runt tills du känner det är rätt konsestens som du kan doppa dina Padróns i.

Fritera Padróns
Nu tillbaka till dina Padróns. Efter ca 15 min, när de fått bubbligt skal och börjar se lite grillade ut tar du ut dem. Låt dem svalna något så du kan hantera dem med händerna.

Värm upp en tjockbottnad panna eller kastrull med matolja till 150°C. Testa med en liten brödbit, när den börjar fräsa har du rätt temperatur.


  1. Doppa och snurra dina sotade Padróns så de täcks med smet
  2. Rulla dem i panko
  3. Använd en hålslev och sänk försiktigt ner dem i oljan.
  4. Så fort de fått gyllenbrun färg lyfter du upp dem, tar max någon minut!
  5. Låt de rinna av på hushållspapper
Chilimajonäs
Blanda bara majonäsen med Srirachasåsen. Smaka av, vill du ha mer drag duttar du bara i mer av chilisåsen. - Done!



Lägg upp och ät med händerna! Servera med kall öl. Garanterad succé, fast å andra sidan. Majonäs - Gott! Friterat - Gott! Så vad kan gå fel?!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar