Ingredienser
Tid: ca 30 min
400 g Pimientos de Padrón
Olivolja
2 vitlöksklyftor
Flingsalt
Svartpeppar från kvarnen
5 dl Neutral matolja till fritering
Chilimajonäs
2 dl Hellman's majonäs
3 msk Sriracha chilisås
Tempurasmet
1 dl maizenamjöl, majsmjöl
1 dl vetemjöl
1 ägg
1 tsk bakpulver
0,75 dl kallt vatten
Panering
Panko
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150°C
- Lägg dina Padróns i en ugnsfast form
- Ringla på olivolja
- Strö över flingsalt
- Krossa vitlökklyftorna och lägg ner i forman
- Blanda runt ordentligt med händerna.
- Skicka in allt i ugnen!
Tempurasmet
Under tiden kan du göra tempurasmeten.
- Blanda alla torra ingredienser
- Knäck i ägget och häll i vattnet
- Rör
Skulle den kännas för tjock häller du i mer vatten och rör runt tills du känner det är rätt konsestens som du kan doppa dina Padróns i.
Fritera Padróns
Nu tillbaka till dina Padróns. Efter ca 15 min, när de fått bubbligt skal och börjar se lite grillade ut tar du ut dem. Låt dem svalna något så du kan hantera dem med händerna.
Värm upp en tjockbottnad panna eller kastrull med matolja till 150°C. Testa med en liten brödbit, när den börjar fräsa har du rätt temperatur.
- Doppa och snurra dina sotade Padróns så de täcks med smet
- Rulla dem i panko
- Använd en hålslev och sänk försiktigt ner dem i oljan.
- Så fort de fått gyllenbrun färg lyfter du upp dem, tar max någon minut!
- Låt de rinna av på hushållspapper
Chilimajonäs
Blanda bara majonäsen med Srirachasåsen. Smaka av, vill du ha mer drag duttar du bara i mer av chilisåsen. - Done!
Lägg upp och ät med händerna! Servera med kall öl. Garanterad succé, fast å andra sidan. Majonäs - Gott! Friterat - Gott! Så vad kan gå fel?!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar